Tartalomjegyzék
Az almás mákos sütemény egy rendkívül zamatos, finom édesség, mely többféle variációkban készíthető. Az alma és a mák is népszerű, kedvelt sütemény alapanyag, együtt is sokféle finomság készíthető belőlük. Ráadásul egyszerűen és gyorsan összeállítható, kezdők is bátran nekiállhatnak, a sikerélmény garantált!
Ez egy egyszerű kevert almás sütemény recept, mely tovább variálható, ízesíthető. Akár más gyümölcsökkel is helyettesíthető, akár vegyesen is lehet használni őket. Ízesíthető akár fahéjjal, vaníliával is. Vagy a tésztájába akár kakaó por is keverhető, még fele-fele arányban is. Tényleg csak a fantáziánk és az ízvilágunk szabhat határt.
Kevert almás mákos süti – recept
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 200 g darált mák
- 4 db tojás
- 4 db alma
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A kevert almás mákos sütemény elkészítési lépései:
- Először mossuk meg az almákat, majd hámozzuk meg és reszeljük le őket.
- A lisztet szitáljuk át kell, keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
- A tojásokat verjük fel habverővel és keverjük el a kétféle cukorral.
- Ezután a liszthez adjuk hozzá az étolajat, a tejet, a citrom lereszelt héját, a reszelt almát és a darált mákot is.
- Az egészet jó alaposan keverjük össze.
- Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg liszttel és a masszát nem túl vastagon egyenletesen simítsuk bele.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük készre. Célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.
- Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
- Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.
Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
Hihetetlenül egyszerű és finom: Almás-mákos (Szécsi Szilvi):
Vissza a kategória cikkeihez
https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)