Bögrés mákos  

A bögrés mákos rendkívül könnyen, egyszerűen elkészíthető édesség. Nem kell mérleggel mérni a hozzávalókat, ehhez egy 2,5 dl-es bögre elegendő. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.

Egyszerű bögrés mákos recept

Hozzávalók (2,5 dl bögre):

  • 1 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)

A kevert bögrés mákos süti elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a darált mákot is.
  2. A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  3. Adjuk hozzá a két evőkanálnyi étolajat is és keverjük bele a lisztes mákba.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
  5. Egyenletesen oszlassuk el és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  6. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  7. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:

Vissza a kategória cikkeihez

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k

error: Védett tartalom