Tartalomjegyzék
A mákos kevert rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, népszerű sütemény. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható. Akár gyümölcs- vagy csoki darabokkal, magokkal. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák egyébként is nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Ez a finom süti jól záródó dobozban napokig friss és puha marad, érdemes akár több adagot is készíteni belőle. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül egy délutáni tea, kávé mellé is remek választás.
Egyszerű mákos kevert recept
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- csipet só
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja
- fahéj – ízlés szerint (elhagyható)
A zamatos mákos kevert elkészítése lépésről – lépésre:
- Először keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
- A cukrot keverjük habosra a tojásokkal és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
- Alaposan dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hogy homogén állagú masszát kapjunk.
- A sütőformát vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
- Öntsük a tepsibe a tésztát és egyenletesen oszlassuk el benne.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20-25 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
Tálalás előtt még megszórható porcukorral. Jó étvágyat hozzá!
Csak összekevered és sütöd: Kevert meggyes mákos:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez