Tartalomjegyzék
A mákos tészta villámgyors étel, ha nincs sok időnk, kiváló választás. Sokaknak csak a retro menzaétel jut róla eszükbe, pedig érdemes néha beiktatni az étkezéseink közé. Annál is inkább, mivel a mák rendkívül egészséges. Számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz mégis szinte csak ünnepek környékén kerül előtérbe. Pedig rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért, ugyanis hatása a szervezetre igazán jótékony. Ráadásul szezonalitástól függetlenül, egész évben elérhető.
Villámgyors mákos tészta – recept
Hozzávalók:
- fél kg tészta (szélesmetélt)
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
Az egyszerű mákos tészta elkészítési lépései:
- Először a tésztát a leírásának megfelelően kifőzzük, majd leszűrjük.
- A darált mákot (frissen reszelt citromhéjat adhatunk hozzá ízesítésként) összekeverjük a porcukorral. Ha a mákot készen vettük figyeljünk rá, hogy alapból cukrozott-e már, akkor nem szükséges hozzá a megadott mennyiség.
- Majd a tésztához keverjük a porcukros mákot és még melegen tálaljuk.
Jó évágyat hozzá!
TIPP: A mákot dióval, mandulával is helyettesíthetjük. A diós és mandulás tészta is gyors, finom vacsora étel. Mint bármely tésztás étel. Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészíthetők és számos módon variálhatók, gazdagíthatók.
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez