Meggyes mákos kevert  

A meggyes mákos kevert süti nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.

Egyszerű meggyes mákos süti recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fahéj – ízlés szerint (elhagyható)
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
  • 50 dkg meggy vagy meggybefőtt kimagozva

A meggyes mákos kevert süti elkészítési lépései:

  1. Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
  2. A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  3. Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
  5. Egyenletesen oszlassuk el a tésztát, majd szórjuk rá a lecsepegtetett, kimagozott meggyet.
  6. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  7. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  8. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:

Vissza a kategória cikkeihez

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k