Tartalomjegyzék
A meggyes mákos kevert süti nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.
Egyszerű meggyes mákos süti recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- fahéj – ízlés szerint (elhagyható)
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
- 50 dkg meggy vagy meggybefőtt kimagozva
A meggyes mákos kevert süti elkészítési lépései:
- Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
- A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
- Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
- Egyenletesen oszlassuk el a tésztát, majd szórjuk rá a lecsepegtetett, kimagozott meggyet.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
- Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
- Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.
Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:
Vissza a kategória cikkeihez