Meggyes mákos muffin  

A meggyes mákos muffin nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Jól záródó dobozban napokig friss és puha marad, már ha marad belőle. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül egy délutáni tea, kávé mellé is remek választás. A meggy savanykás íze teszi ellenállhatatlanul finommá.

Egyszerű meggyes mákos muffin recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg mák
  • 1 bögre (2,5 dl) liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre porcukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
  • 30 dkg meggy vagy meggybefőtt kimagozva

A gyors meggyes mákos muffin elkészítési lépései:

  1. Először a meggyet magozzuk ki és csöpögtessük le egy szűrőn.
  2. Majd keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
  3. A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  4. Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
  5. Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd adjuk hozzá a leszűrt, kimagozott meggyet is.
  6. A muffin formákat béleljük ki papírral és kanállal adagoljuk bele a tésztát, nagyjából a forma háromnegyedéig, mert sütés közben még nőni fog.
  7. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  8. Hagyjuk a formában kihűlni.

Tálalás előtt még megszórható porcukorral. Jó étvágyat hozzá!

Mákos muffin recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom