Olajos bögrés mákos  

Az olajos bögrés mákos nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető finom sütemény. A bögrés sütik egyik nagy előnye pontosan a gyorsaságában és az egyszerűségében rejlik, ja és a remek variálhatóságának. Ugyanis egy recept alapján szinte végtelen számú zamatos édességet készíthetünk, megunni sem tudjuk! A mák ráadásul nagyon egészséges mégsem fogyasztunk belőle túl sokat. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért, mivel hatása a szervezetre igazán jótékony.

Az olajos bögrés mákos recept

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl):

  • 1 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)

Az egyszerű olajos bögrés mákos süti elkészítési lépései:

  1. Egy tálban keverjük el a lisztet a sütőporral és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a kimért darált mákot is.
  2. Utána a cukrot keverjük össze a tojással és a tejjel és adjuk hozzá a frissen reszelt citromhéjat is.
  3. Majd adjuk hozzá a két evőkanálnyi étolajat is és keverjük bele a lisztes mákba.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a masszát ezután öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
  5. Egyenletesen oszlassuk el és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  6. Hagyjuk a formában kihűlni, utána bármely formára könnyebben szeletelhető.
  7. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, de ez akár el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény, mely bármely alkalomra – vagy anélkül is – remek választás. Tovább gazdagítható, variálható gyümölcsökkel, csokoládéval a tetején stb. Jó étvágyat hozzá!

Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:

Vissza a kategória cikkeihez

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k